Христо Стоичков беше ВИП-гост в румънския парламент. Лично неговият генерален

...
Христо Стоичков беше ВИП-гост в румънския парламент. Лично неговият генерален
Коментари Харесай

Вижте Христо Стоичков в румънския парламент

Христо Стоичков беше ВИП-гост в румънския парламент. Лично неговият общоприет секретар Джордже Думитрика предложения Кавалера на „ Златната топка “ в една от най-впечатляващите по мярка здания в света. Непрекъснато до Стоичков беше и Георги Наков, нашият народен представител в румънския парламент и ръководител на групата за другарства сред двата висши органа в страните.



Камата подари на Думитрика фланелка, с каквато игра против Германия на четвъртфинала на международното състезание в Съединени американски щати. По случай 30 години от американското лято Румъния провежда мач сред своите митове, които стигнаха до 1/4-финала и международен тим, който ще е воден от Стоичков.

24 май е формален празник на българския език в Румъния със закон №100 от 2015 година. „ Всеки път на тази дата изговарям тирада на български в Народното събрание – описа Георги Наков. - Сега е изключение, тъй като депутатите са в почивен ден и ще се случи в понеделник. За мен беше голяма чест да поканя Христо Стоичков тук. Има огромно предпочитание неговата биографична книга „ Историята “ да бъде преведена на румънски и той да я показа. “

Стоичков поздрави българите по света за 24 чай и по-късно раздаде доста подписи. От името на банатските българи пристигна Антонио Наков. В град Стар Бешанов, където е най-голямата наша общественост в Румъния, е и стадион „ Христо Стоичков Арена “, открит преди повече от 10 години.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР