Почти всяка зима цветарите стават свидетели на едно изключително неприятно

...
Почти всяка зима цветарите стават свидетели на едно изключително неприятно
Коментари Харесай

Как да предотвратим увяхването на връхчетата на стайните растения през ЗИМАТА?

Почти всяка зима цветарите стават очевидци на едно извънредно неприятно феномени. Връхчетата на обичаните им растения стартират да пожълтяват, а най-после самите цветя увяхват. Разбира се, вие можете да избегнете това, като се съобразите с няколко съществени специфики.
Ето и какви са аргументите връхчетата на растенията да пожълтяват през зимата: • По-ниска влажност;
Така си е. През зимата в затворените пространства влажността на въздуха е доста ниска. Това се дължи на отоплителните тела, било то климатици, парно, печки и всевъзможни други уреди. Единствено кактусите могат да се оправят с ниската мокрота. Всички останали растения са свръх чувствителни и реагират отрицателно на тази смяна.

В този случай е наложително да пръскате листата с вода постоянно. Можете също да инсталирате овлажнител за въздуха в помещението и да решите казуса си. Така всички ще сте удовлетворени.
• Високи температури в затвореното помещение;
Да, това е идната причина да следим по какъв начин връхчетата на листата стартират да жълтеят. Обикновено през зимата държим топло вкъщи. Цветята се нуждаят от температура не по-висока от 20 градуса Целзий. Сигурни сме, че във вашия дом тя надвишава тази стойност.

Ако желаете да спасите обичаните си растения, намерете им място, където температурата е сред 16 – 20 градуса Целзий. Не е целесъобразно обаче да ги държите на перваза на прозореца. Нашият съвет е да се доверите на изкуственото осветяване. Не е нужно също да прекалявате с торенето, защото през студените дни растенията не са доста дейни и не се нуждаят от кой знае какво поддържане.
• Прекомерно поливане;
През зимата цветята са в стрес и те не се нуждаят от доста вода. Стремете се да ги поливате по-рядко и не прекалявайте с количествата течност. Ако не го сторите, корените им могат да стартират да гният и редом с това връхчетата на листата ще пожълтяват.
• Гъста почва;
Още една причина, заради която листата жълтеят и по-късно цветето увяхва. Когато почвата е прекомерно гъста, това пречи на растението да си набира нужната влага от нея. Освен това почвата може да стане кисела. Редовното разрохкване е значимо, както и прибавянето на торф.
• Течения в помещението;
В никакъв случай не дръжте цветята на течения. Те реагират мигновено и в случай че извършите тази неточност, листата им ще пожълтеят за минути.

• Вида вода.
Последното, което води до заличаване на растенията през зимата, е типът на водата, с която ги поливате. Никога не правете грешката да напълните вода от чешмата и по-късно непосредствено да я излеете от саксията.

Ако употребявате чешмяна вода за поливане, тя би трябвало да престои най-малко два дни, откакто бъде налята в съда, тъй че хлорът да се изпари.

Погрижете се за всичко това и сме сигурни, че в никакъв случай повече листата на вашите саксийни любимци няма да пожълтяват през зимата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР