Почти половината от починалите от Covid-19 (а именно 50 от

...
Почти половината от починалите от Covid-19 (а именно 50 от
Коментари Харесай

Süddeutsche Zeitung: Рискът от смърт и хоспитализация при разболели се от Делта ваксинирани намалява 20 пъти, но не изчезва

" Почти половината от умрелите от Covid-19 (а точно 50 от 117 души по информация на Public Health England), инфектирани с в Англия са били имунизирани два пъти. Какво приказва това за успеваемостта на и за какво това не е мотив за суматоха се пробва да изясни немското издание Süddeutsche Zeitung.

Напълно разумно е измежду хората, които сега се заразяват с новия вид на във Англия и Германия да има имунизирани.

Съобщения от рода на " 40% от всички нови смъртни случаи са били имунизирани ", наподобяват на изявлението " 70% от всички починали в ПТП са били с колан. Те загатват за проблем, когато в реалност зад това стои история на триумф ", недоволства професорът по статистика Кристоф Роте от университета Мангейм
 Местан е инфектиран с ковид и към този момент делото за гибелта на шестмесечното бебе се отсрочва Местан е инфектиран с ковид и към този момент делото за гибелта на шестмесечното бебе се отсрочва
Бившият ръководител на Движение за права и свободи Лютви Местан е инфектиран с ковид и е под карантина. Затова делото против него (той е обвиняем), поради за...

" Та нали в случай че делът на имунизираните хора измежду популацията продължава да нараства, то измежду инфектираните и тези, които имат тежко протичане на заболяването, ще има от ден на ден имунизирани хора. Да предположим, че равнището на имунизация в обществото е 100%. В този случай всички хора, които въпреки всичко ще починат от ковид, ще имат две дози ваксина. Но в това време безспорното число на броя смъртни случаи от ковид ще бъде доста ниско, както и равнището на смъртност след заразяване.

Като цяло е известно, че без значение от имунизирането може да се заразиш с другите разновидности на . В подобен случай учените приказват за пробив на инфекцията. Все отново имунизацията не обезпечава цялостна отбрана. По отношение на болестта от коронавирусна зараза (от вид Делта) от всякаква степен на болестта е от 66% до. При това тя доста по-добре пази от тежките форми на болестта, написа още Süddeutsche Zeitung.

Агенцията по публично здраве на Англия към момента счита, че цялостното имунизиране предотвратява нуждата от хоспитализация с 94%, а вероятността от летален излаз с 95% даже в случаите с нападателния Делта вид, освен това без да се прави разлика сред другите ваксини. Това значи, че рискът от гибел или хоспитализация след заразяване с Делта разновидността при изцяло имунизираните се намалява до 5% спрямо неимунизираните, т.е. 20 пъти. Но този риск не е еднакъв на нула .

Затова, до момента в който коронавирусът циркулира, постоянно ще има хора, които без значение от двете дози, се инфектират и по-късно боледуват съществено, т.е. евентуално постоянно ще ги има. Сред тези умряли евентуално ще има доста възрастни хора заради две аргументи: първо, рискът от гибел от Covid-19 е доста по-висок за хората на напреднала възраст, в сравнение с при младите и второ, възрастните нормално не реагират по този начин добре на имунизацията, както младите.
 Коронавирусът по света: Вариантът Делта завладява нови територии Коронавирусът по света: Вариантът Делта завладява нови територии
184 510 211 са към този момент публично записаните случаи на ковид по света, демонстрира статистиката на Worldometers. От тях 91,51 на ст...

" С възрастта имунната система губи своята мощ ", изяснява Кристина Фалк, ръководител на Германското общество на имунолозите. Ваксината постоянно не дава подобен позитивен резултат при пациенти с рак, автоимунни болести (като ревматизъм или след трансплантация на органи, когато се постанова угнетяване на имунната система благодарение на лекарства). Такива хора постоянно имат потребност от трета доза, с цел да образуват добра имунна отбрана, изяснява Фалк.

Това значи, че 80-годишен човек, който е изцяло имунизиран, има някакъв риск както 50-годишен неимунизиран, изяснява Дейвид Шпигелхалтер от Центъра по връзка на рисковете и доказателствата в Кеймбридж за The Guardian.

По думите му, рискът от гибел при 80-годишен човек от Covid-19 доста се намалява след имунизиране, само че не изчезва: " Затова ние може да чакаме някои смъртни случаи, само че в случай че се приказва за обособени възрастови групи, то евентуално измежду неимунизираните ще има доста повече смъртни случаи, в сравнение с при имунизираните. "

Към 21 юни в Съединени американски щати с две дози са имунизирани над 150 млн. души. За същия интервал 4115 от тези хора са се заразили с ковид, постъпили са в болница или са умряли (т.е. не всичките са починали). Но без значение от високата заболеваемост от ковид в Съединени американски щати, рискът от съществено протичане на болестта след имунизиране е 0,003%, написа още Süddeutsche Zeitung.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР