Почти половината от автоматичните проверки по летищата за откриване на

...
Почти половината от автоматичните проверки по летищата за откриване на
Коментари Харесай

Сканирането за вируса по летища най-вероятно засича твърде малко заразени

Почти половината от автоматизираните инспекции по летищата за разкриване на хора с китайския ковид са несполучливи.

Ако някой пътува 12 часа (най-малко толкоз е полет ос София до Пекин, например) в аероплан със инфектирани и 100 души на борда дойдат към този момент с вируса, сегашните системи най-вероятно ще засегат не повече от 9 души при опит да се качат, 44 ще бъдат разпознати на изходите, само че 47 ще влязат в страната. Никой няма да бъде засечен като болен на борда.

Това демонстрира проучване на Центъра за математическо моделиране на инфекциозни заболвавия към Лондонското учебно заведение за хигиена тропическа медицина, публикувано в четвъртък.

Интерактивна графика за резултата можете да видите тук.

За доставките на термокамери за България можете да научите тук.

То употребява известната дотук информация за вируса nCoV-2019 както е прочут коронавирусът от Ухан за инкубационния интервал и за това какъв брой сензитивна е апаратурата на входовете и изходите от летищата.

 Сканирането за вируса по летища най-вероятно засича прекомерно малко инфектирани

При " закостенял метод " създателите пресмятат резултатите си конкретизиране, че цитираните данни са постижими ", единствено в случай че е пренебрежимо невисок делът на асимптоматичните инфекции, чувствителността на скенерети е съвсем съвършена и инкубационният интервал е къс ".

Докладът на лодноския институт
Заключението им е, че прилаганата техника не е задоволително ефикасна, с цел да спре евентуално разпространяване на ковид през летища или пристанища.

Проблем е, че съвсем не се трансформират посочените от математическия модел параметри и за доста по-кратки полети - да вземем за пример 2-4 часа, колкото е продължителността в Европа, да вземем за пример.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (45)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР