Почти пет години след убийството на журналиста от Вашингтон пост

...
Почти пет години след убийството на журналиста от Вашингтон пост
Коментари Харесай

Години след убийството на Хашоги заподозреният се появи в Саудитска Арабия

Почти пет години след убийството на журналиста от " Вашингтон пост " Джамал Хашоги обвиненият за уредник на закононарушението се появи още веднъж в Саудитска Арабия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сауд ал Кахтани, някогашен асистент на саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, беше видян на фрагменти от видеоклипове, които бяха публикувани в обществените мрежи.

На фрагментите се вижда по какъв начин той е топло посрещнат от домакините си. По непотвърдени данни Кахтани е бил на посещаване при чичо си в град Джеда на брега на Червено море.

Не е ясно по кое време тъкмо са записани видеоклиповете. Много наблюдаващи обаче считат, че това е първата обществена поява на Кахтани, откакто той мина в конспиративност след убийството на Хашоги.

Специален отряд от Рияд умъртви брутално Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври 2018 година, напомня ДПА. Престолонаследникът и в действителност държател на Саудитска Арабия призна, че става въпрос за ликвидиране, само че отхвърли да го е поръчал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР