Почитателите на италианската кухня знаят, че на италианската трапеза пестото

...
Почитателите на италианската кухня знаят, че на италианската трапеза пестото
Коментари Харесай

Пет изпитани рецепти за песто

Почитателите на италианската кухня знаят, че на италианската софра пестото е на особена респект. Предлагаме ви пет разнообразни предписания за песто, които можете елементарно и бързо да си приготвите вкъщи.

Първото предложение е за песто с магданоз – звучи малко извънредно, само че феновете на тази зелена фалшификация ще го оценят високо. Ето и продуктите:

Песто от магданоз

Необходими артикули: 1 връзка магданоз, ½ лимон, 2 скилидки чесън, 1 ч.л. захар, 70 г орехи, 80 мл олио, сол на усет.

Начин на подготвяне: Хубаво измийте магданоза и по-късно го сложете в блендера. Към подправката сложете останалите артикули без олиото – от лимона ви би трябвало единствено сока. След като сместа се уеднакви, към този момент можете да добавите и мазнината и още веднъж да разбиете. Пестото е готово – прехвърлете го в подобаващ съд и го съхранявайте на хладно – най-добре в ледник.

 Песто сос

Пестото от магданоз може да овкуси отлично агнешкото месо, както и така наречен червени меса. Ако желаете да си извършите песто, което е уместно за подправяне на паста или риба, пробвайте нещо по-различно – смесете магданоз, розмарин и мента.

За тази рецепта ще са ви нужни ½ връзка магданоз, 1 филиз розмарин и 4 -5 стръка мента. Сложете ги в блендера и прибавете 2 с.л. сурови бадемови ядки, 3 с.л. зехтин и към 2 с.л. лимонен сок. Разбийте това до хомогенна примес, след това прибавете чесън – на усет, само че не повече от две скилидки и сол и още веднъж пуснете блендера.

Можете да си извършите песто и единствено от мента, а ето и нужните артикули:

Ментово песто с орехови ядки

Необходими артикули: 1 връзка мента, 2 – 3 стръка свеж лук, 2 с.л. лимонен сок (можете да го замените и с мрачен балсамов оцет), 1 ч.л. захар, 3 с.л. зехтин, 50 г орехови ядки, сол.

Начин на подготвяне: Нищо по-различно от приготвянето на другите предписания за песто – всичко се поставя в блендера и се смила до хомогенна примес. Това песто може да се прибавя към разнообразни меса – изключително подхожда на усета на агнешкото.

 Песто от Домати

За феновете на целината е идващото предложение – имайте поради, че пестото от целина става много ароматно. За него ви трябват единствено 50 г листа от целина, 2 скилидки чесън и към 40 мл зехтин. Всичко се смила с блендер и най-после се посолява. Това песто е отлично за овкусяване на картофи и другите типове паста.

Последната рецепта е вид на така наречен песто но сицилиана (Pesto alla Siciliana), а ето и какво ви е нужно:

Песто с домати и босилек

Необходими артикули: 2 домата, към 30 г листа от босилек, 30 г кедрови ядки, 50 г пармезан, 3 скилидки чесън, черен пипер, 40 мл зехтин, сол.

Начин на подготвяне: Разрежете доматите на четвъртини и отстранете семената. След това накълцайте доматите на дребни кубчета и ги сложете в гевгир, с цел да се отцедят от сока. В кухненски робот слагате всички артикули, най-после прибавете и отцедените домати и пасирайте.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР