Починалите от усложнения, причинени от коронавируса COVID-19 в Италия, рязко

...
Починалите от усложнения, причинени от коронавируса COVID-19 в Италия, рязко
Коментари Харесай

Жертвите на коронавируса в Италия скочиха със 133 само за ден

Починалите от затруднения, породени от ковид COVID-19 в Италия, внезапно се усилиха със 133 души до общо 366 от началото на епидемията в края на февруари.

Часове, откакто страната разгласи граничещ с обсада доста непоколебим режим за 16 милиона души, бе подложен и връх на броя на инфектираните - общо 1492 нови случая по отношение на събота. Общият брой на записаните инфектирани е 7375.

Това трансформира Италия в страната с най-смъртоносни последствия от ковид отвън Китай. Повечето летални случаи са от Ломбардия. Провинцията с към 10 милиона поданици и основен град Милано е съвсем под цялостна карантина.

Чешкият министър председател Андрей Бабиш сподели през днешния ден, че би трябвало Италия да забрани на жителите си да пътуват из Европа, с цел да се спре разпространението на болестта. " Не можем ние да го създадем в границите на Шенген ", добави той пред националната телевизия. В Чехия към събота вечерта има регистрирани 26 случая на инфектирани - най-вече пътували до Италия или били в контакт с посещавалите страната.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР