Почина изтъкнатият млад преводач от английски език Боян Костов, съобщиха

...
Почина изтъкнатият млад преводач от английски език Боян Костов, съобщиха
Коментари Харесай

Почина изтъкнат млад преводач

Почина изтъкнатият млад преводач от британски език Боян Костов, оповестиха от издателство „ Изток-Запад “ в своята страница в обществената мрежа Facebook.

„ С доста болежка оповестяваме, че вечно ни напусна преводачът от британски Боян Костов. Благодарение на неговия гений и професионализъм българите имат опция да се срещнат с доста от най-важните модерни творби в региона на историята на концепциите, стопанската система, вложенията, мениджмънта и хуманитаристиката като цяло “, споделя се в съболезнователния текст на издателството.

В превод на Боян излязоха знакови творби, като „ Политически ред и политически крах “, „ Похватите на титаните “, „ Принципи “, „ След рецесията “, „ Фактологичност “, „ Тайните структури на властта “. В деня на гибелта си Боян е предал превода на следващата значима и тежка за превод книга – „ Истинският Антъни Фаучи “, разкриват от „ Изток-Запад “. В тази книга създателят Робърт Кенеди-младши води дискусия и разобличава имунолога доктор Антъни Фаучи, основен медицински консултант на седем президенти на Съединени американски щати, отговарящ за ограниченията в битката с пандемията от COVID-19 в страната.

„ Със сигурност Боян е на по-добро място, каквото постоянно е заслужавал. Поклон пред паметта му! “, авършва посланието на сътрудниците му.

Боян Костов е приключил Американския лицей в София и кинорежисура в Нов български университет. Той е наследник на известния режисьор и преводач ерудит Камен Костов, който умря през 2018 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР