Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е поканен в

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е поканен в
Коментари Харесай

Хамид Хамид: Ахмед Доган не е поканен в комисията Росенец

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган не е поканен в комисията " Росенец ". Това заяви депутатът от Движение за права и свободи Хамид Хамид в изявление за БНР.

" Да припомня на ръководителя на тази комисия, че четирима индивида няма по какъв начин да вземат такова решение. Той по-късно го е признал, че решението е взето при липса на кворум, т.е. няма такова решение. Евентуално може да бъде изработен нов опит, само че какво би трябвало да каже господин Доган на тази комисия, че не се сещам. Там са всички документи от всички държавни институции. Тази база си има притежатели, които могат да бъдат изслушани ", разяснява националният представител.

Движение за права и свободи няма взето преднамерено мнение по въпроса дали изборите през ноември да бъдат на една дата, или поотделно - парламентарни и президентски, сподели още Хамид.

" Движение за права и свободи посредством своите групови органи ще вземе решение дали да издигне претендент за президент ", заяви депутатът и посочи, че такова решение ще бъде взето в околните седмици.

Хамид Хамид акцентира, че Движение за права и свободи ще поддържа приемането на спомагателни средства за пенсионерите в бюджета: " Ние сме предложили и по-големи размери. Предвиденият запас разрешава пенсионерите да получат по 120 лв. на месец до изчерпването на ресурса ".    

" Не ни смущава появяването на нови политически планове, това е изцяло натурален развой. Те ще се появяват освен един или два отсега нататък, тъй че добре са пристигнали на политическия терен ", разяснява Хамид Хамид възможната нова партия на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

Депутатът от Движение за права и свободи бе безапелационен, че честото осъществяване на избори няма по какъв начин да не докара до отмалялост в гласоподавателите.

" Трябва да се изясни от кое място идва желанието на гласоподавателите за нови партии, смяна и нов прочит на политиката, както и да се изясни неуспехът на тези нови партии в Народното събрание ", сподели Хамид.  

Според него има сатанизиране на Движение за права и свободи, което не е нещо ново, само че акцентира, че това ги прави по-силни: " Поведението ни няма потребност от промяна, ние сме отворени, декларирахме, че ще водим диалози с всички, само че никой не ни е потърсил. Всъщност, бяхме потърсени за един диалог при първия мандат на " ИТН ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР