По-зелено правителство от нашето няма, каза премиерът Бойко Борисов в

...
По-зелено правителство от нашето няма, каза премиерът Бойко Борисов в
Коментари Харесай

Борисов: По-зелено от нашето правителство няма

По-зелено държавно управление от нашето няма, сподели министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното държавно съвещание, съобщи БГНЕС.

„ При всички положения, това, което може да се случи в буферната зона, която съставлява 2% от територията на Национален парк Пирин е единствено спортната инфраструктура. Естествено нито една керемида не може да бъде издигната отвън спортната и съпътстващата техническа инфраструктура”, сподели министърът на околната среда и водите Нено Димов.

Вицепремиерът Валери Симеонов уточни, че ще се прави един единствен нов въжен превоз, нищо друго няма да се прави там. „ Добре е това да го споделяме, да го повтаряме, с цел да не се спекулира за четиридесет и няколко, четири % или нула четири. Никакво строителство няма да има, тъй като и законът го не разрешава, и проектът за ръководство, който променихме също го забранява”, сподели Симеонов. Законът ще бъде спазен, безапелационен е вицепремиерът.

Бойко Борисов пък сподели, че позицията им е „ доста ясна, доста точна и доста зелена”.

„ Изцяло обвързвана с запазване на околната среда и не става въпрос за нито..не хотел, чайна не може да се направи, тоалетна не може да се направи. Това им обяснете още един път и че единствената ни цел е този ангажимент, който имаме към хората в Банско, Разлог, към туристическия отрасъл, да улесним качването на скиорите, сноубордисти и всички останали в планината и да понижим замърсяването на процедура от пътя, който всички сте били, знаете какво е…”, сподели министър председателят пред камерите и министрите.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР