Безработицата сред студентите в страната за първи път от седем

...
Безработицата сред студентите в страната за първи път от седем
Коментари Харесай

Безработицата сред студентите не надхвърли 4% за първи път от години

Безработицата измежду студентите в страната за първи път от седем години насам не надвишава 4 на 100 в нито едно професионално направление. Това сочат данните от осмото издание на рейтинговата система на висшите учебни заведения в България, предава БНР.

За поредна година най-висока степен на приложение на добитото висше обучение се следи измежду приключилите медицина, фармация, стоматология и военно дело.

Рейтингът на университетите би трябвало да подкрепя кандидат-студентите в избора им на бъдеща компетентност.

Рейтинговата система дава скъпа информация на студентите, като да вземем за пример, в кои специалности приключилите получават най-високи междинни приходи или в кои посоки има безработица. Системата съпоставя представянето на 51 висши учебни заведения в границите на 52 професионални посоки на основата на десетки индикатори, измерващи разнообразни аспекти на образователния развой, научните проучвания, социално-битовите и административни услуги, престижа, както и реализацията на пазара на труда.

От Министерството на образованието предизвестяват студентите, че резултатите от класацията би трябвало да се употребяват единствено като начало на едно по-детайлно изследване на опциите за образование, предлагани от българските висши учебни заведения.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР