Английската централна банка (АЦБ) съобщи, че има значително увеличение на

...
Английската централна банка (АЦБ) съобщи, че има значително увеличение на
Коментари Харесай

АЦБ: Несигурността около Brexit се засили значително

Английската централна банка (АЦБ) заяви, че има доста нарастване на несигурността към излизането на Англия от Европейски Съюз. Също по този начин смъкна прогнозата си за икономическия напредък на страната за последното тримесечие от 0,3% на 0,2% , съобщи BBC.

И деветима члена на управителния съвет гласоподаваха да запазят главната рента без смяна на равнище от 0,75%. Протоколът от срещата им тази седмица обаче сподели засилващи се опасения поради разтърсванията към Brexit, който ще се случи след три месеца.

„ Несигурността се ускори доста от последната среща на комисията. Тази неустановеност натежава на английските финансови пазари “, оповестиха от Комисията по парична политика след срещата си през днешния ден.

Централните банкери взеха под внимание скорошното поевтиняване на паунда и спадът в цените на акциите, както и растежа на волатилността.

Макар че те резервираха позицията си, че ценовият напън, генериран на локално равнище, ще продължи да се натрупа, спадът в цените на петрола евентуално ще забави инфлацият а при потребителските цени до към 1,75% през януари.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР