По Закон до 20.00 часа днес Централната избирателна комисия трябва

...
По Закон до 20.00 часа днес Централната избирателна комисия трябва
Коментари Харесай

В София и още в 17 областни града ще има балотажи

По Закон до 20.00 часа през днешния ден Централната изборна комисия би трябвало да оповести формалните резултати от първи тур на вота за локална власт. При 100 % обработени протоколи - в 9 регионални града има определен кмет на първи тур. Това са Враца, Монтана, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Кърджали, Габрово, Кюстендил и Хасково. В 8 от тях спечелили са претендентите на ГЕРБ, а в 1 - на Движение за права и свободи.

 Оповестяват резултатите от изборите до 20 часа през днешния ден Оповестяват резултатите от изборите до 20 часа през днешния ден
По Закон до 20.00 часа през днешния ден Централната изборна комисия би трябвало да оповести формалните резултати от първи тур на изборите за локална власт.

В София и още в 17 регионални града ще има балотажи. ГЕРБ ще се изправи против Българска социалистическа партия в 9 регионални града на втори тур. Като левицата води в Разград и Русе. Интригата във Варна се резервира до последно. Там броени гласове не доближиха на досегашния градоначалник Иван Портних да завоюва на първи тур.
Александър Андреев, представител на ЦИК: Към момента са постъпили документите и са донесети от 220 ОИК. Очакваме се огромни Общински изборни комисии като София, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново.
В редакцията на Българска национална телевизия постъпи сигнал за човек, дал своя вот с преференции. По-късно при инспекция на протоколите в страницата на ЦИК открива, че преференцията му не е регистрирана. Андреев изясни, че е допустимо да е обвързвано с погрешно попълване на преференцията. При случай на оборване на резултатите би могло да се ревизира по какъв начин са регистрирани всички действителни гласове и преференциите.

Предизборната акция в този момент ще продължи единствено 3 дни, а на балотажа в неделя важат същите правила като на първия тур.

 Александър Андреев: Тези избори бяха проведени добре Александър Андреев: Тези избори бяха проведени добре
"Към вчерашния ден бяха въведени не на 100% всички протоколи. В момента се признати 182 Общински изборни комисии. Очакваме София всеки миг да при...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР