По време на работната седмица е трудно на повечето домакини

...
По време на работната седмица е трудно на повечето домакини
Коментари Харесай

Как да сготвим от нищо нещо

По време на работната седмица е мъчно на множеството домакини да намерят време да се задържат дълго в кухнята. Обикновено се прави някаква бърза рецепта, която да бъде вкусна, само че да не лишава от дребното време, което остава на дамата да си почива.

Все по-сложно е да се измислят сходни предписания. Обикновено множеството аламинути съдържат артикули, които би трябвало да си купиш особено за случая, доста от тях имат огромно количество яйца или други хранителни артикули. Ако желаете да сготвите нещо относително бързо, вкусно и за което ще са ви нужни относително малцина артикули, разгледайте идващите предписания.

Шницели

 Шницели

Необходими артикули: 300 г кайма, 4 картофа, 2 с.л брашно, сол, 3 глави лук, черен пипер, чубрица

Начин на подготвяне: Каймата би трябвало да бъде изцяло размразена – поставете я в купа. След това върху нея настържете картофите, прибавете останалите подправки. Лука би трябвало да е нарязан на ситно. Омесвате всичко това и с лъжица слагате в разгорещен тиган с лой от каймата.

На сходни шницели подхождат гарнитури като ориз със зеленчуци или единствено задушени зеленчуци.

Пилешко „ шкембе ”

 Пилешко шкембе

Необходими артикули: 500 г пилешки воденички, 250 – 300 мл прясно мляко, олио, червен пипер, сол, чесън, оцет

Начин на подготвяне: Сварявате воденичките, след което ги изваждате и нарязвате. Прецедете бульона и още веднъж сложете воденичките в него. Ако ви се коства малко допълнете със топла вода. Оставете да поври 15 минути.

В обособен съд загрявате лой и слагате червен пипер, след което го изсипвате при непрестанно бъркане при воденичките. Накрая слагате прясното мляко, оставяте на котлона още няколко минути и отдръпвате. Може да се подправи, както свинската шкембе-чорба – с оцет и чесън.

Сиренена каша с мляко

Необходими артикули: прясно мляко, 2 с.л брашно, сол, сирене, олио, масло

Начин на подготвяне: Мазнината се загрява и се запържва брашното, след което се прибавя студеното прясно мляко. Изчаква се да заври при непрестанно бъркане. След като към този момент е завряло, още веднъж се бърка и след 5 минути се изключва. Добавя се сол и натрошено сирене на усет. След това се прибавя бучка масло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР