По време на понтификата си папата-поляк Йоан Павел IIeпокровителствал не

...
По време на понтификата си папата-поляк Йоан Павел IIeпокровителствал не
Коментари Харесай

Суперскандал! Папа Йоан Павел II свързан с педофилия

По време на понтификата си папата-поляк Йоан Павел IIeпокровителствал не един път и дваж педофили в расо и заради тази причина редица висши прелати на католическата черква са се противопоставили на експресното му оповестяване за светец – разгласи в днешния си брой най-тиражираният римски ежедневник „ Република “.

Авторитетният вестник изяснява също по този начин, че папа Франциск е изпратил в Полша нарочна комисия, която да проверява похищенията върху малолетни на падащи си по деца локални висши прелати и свещеници. Начело на комисията е някогашният президент на Конференцията на италианските епископи карднал Анджело Баняско, който е предназначен да хвърли светлина върху годините на понтификата на Войтила, през които в родината му и другаде са се ширили на воля недосегаеми педофили с подкрепи от най-високо място.

Разследващите са взели на първо място на мушка не кого да е, а историческия персонален секретар на Йоан Павел кардинал Станислав Дзивиц, който апропо е бил постоянно един от най-върлите последователи на така наречен българска диря в атентата на Али Агджа против началника му.

Дяаже Дзивиц показал, че нищо, но безусловно нищо не знаел какви ги е правил уличеният с куп доказателства като падащ си по дечица безжалостен секс-маняк,много непосредствен помощник на Йоан Павел II.

Това е и мощната фигура в католическата черква през осемдесетте и деветдесетте години на предишния век  – създателя на ордена Легионери на Христос – мексиканеца Марсело Деголадо.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР