По време на конференцията Nordic Business Forum в Стокхолм, съоснователят

...
По време на конференцията Nordic Business Forum в Стокхолм, съоснователят
Коментари Харесай

Стив Возняк продаде всичките си биткойни: Не искам непрекъснато просто да гледам цифри

По време на конференцията Nordic Business Forum в Стокхолм, съоснователят на корпорацията Apple Стив Возняк разгласи пред публицистите, че е продал всичките си биткойни.
„Не желая да съм от тези хора, които просто гледат цифрите“ – сподели Воз.

Неотдавна Стив Возняк сподели, че е закупил цифровите пари просто от любознание. Това е станало по времето, когато биткойнът струваше $700. „Тогава просто опитах и се пробвах да схвана, по какъв начин се купуват и продават тези неща. Не ме интересува, че изгубих маса пари. В последна сметка съм на печалба“ – сподели още Возняк.

Всъщност Воз много скромничи. Той сподели, че взривът на криптовалутите му е бил забавен, до момента в който съмненията на курса на цифровите пари са станали притеснителни. Возняк е продал своите биткойни през месец декември предходната година, тъкмо когато цената на 1 BTC бе съвсем $20 000 – най-висока в историята.

Да си напомним, че преди този момент съоснователят на Apple зави, че биткойнът по редица характерности превъзхожда златото. Той акцентира, че едно от главните прерогативи на тази криптовалута е нейната лимитирана емисия, с което не могат да се похвалят печатните от страните хартиени фиатни банкноти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР