По време на експлоатацията на сградата на Златен век“ ще

...
По време на експлоатацията на сградата на Златен век“ ще
Коментари Харесай

Валентин Йовев пред ФАКТИ: По време на експлоатацията на „Златен век“ ще се видят пороци

По време на употребата на постройката на „ Златен век “ ще се видят пороци. Не е желана транспортно-комуникационна скица. От чисто офис постройка, става със смесени функционалности. За жилищата се изискват паркоместа. От подземните етажи, които в началото са 6, са измененията на 3 етажа. Това понижава закритите паркоместа. Иначе „ Артекс “ си извършват постройката по план – колкото са заложени в разрешението, толкоз са построили. Това разгласи пред Лили Маринкова в студио ФАКТИ и предаването „ Разговор “ Валентин Йовев, някогашен заместник-министър в Министерство на регионалното развитие.

Според него има явни съвпадения при приемането на корекция в закона, само че той няма съпричастност към тази корекция. „ В самата поправката има и логичност. След като влезе в действие, от нея се възползваха доста общински и държавни обекти. Причината е, че огромни планове от Първа и Втора категория да бъдат изпълнени за 5 години е доста дребен период. Моето мнение е, че градежи, които са били стартирани преди момента на поправката, то с влизането ѝ в действие тя важи за тях. С поправката към този момент срокът става 10 години. Законът си е признат, влезнал в действие. Ако някой си мисли, че с моята оставка щеше да стане нещо друго, не е по този начин “, изясни той.

Валентин Йовев също по този начин обърна внимание, че е имало градивни отвори в първата плоча, които са породили разногласия. „ Първоначално ДНСК смятаха, че това е значително нещо, само че след това потвърдиха, че не е по този начин. Около проблема със постройката към мен имаше напън. От Спепрокуратурата желаеха пояснение поради мнението ми. Но мнението ми бе подписано от шефове на дирекции в Министерство на регионалното развитие, а там хората са експерти. Министър Аврамова също застана на моя страна и сподели, че нещата ще си минат през съда, с цел да сме сигурни. В момента градежът има акт 14. Няма какво да ги спре “, добави още Йовев.

Но той още веднъж повтори, че по време на употребата на постройката може да има огромни проблеми. „ Засенчване, по какъв начин ще има ослънчаване. Как хората от 35 етажа ще излизат в дребните улици. Вижте, няма градеж, който да е опустошен, тъй като не се оправя в периода от 5 години “, приключи той.

Още от диалога вижте във ВИДЕОТО.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР