По-възрастните хора, преболедували коронавирусна инфекция имат значително по-висок брой на

...
По-възрастните хора, преболедували коронавирусна инфекция имат значително по-висок брой на
Коментари Харесай

Колкото по-възрастен сте, толкова повече антитела имате

По-възрастните хора, преболедували коронавирусна зараза имат доста по-висок брой на антитела спрямо по-младите. До това умозаключение са стигнали група канадски учени, провели проучване през предходната година.

Изследователски екип, управителен от двама професори от катедрата по химия на Университета в Монреал, се пробват да схванат дали естествената зараза или имунизацията водят до генериране на повече защитни антитела.

В своето изследване, оповестено в Scientific Reports, те означават, че тези, които са получили имунизацията Pfizer/BioNTech или AstraZeneca, са имали равнища на антитела, които са били доста по-високи от тези на инфектираните човеци. Тези антитела също са били ефикасни против разновидността Делта, който не е участвал в Квебек, когато са събирани пробите през 2020 година

Професор Масон, експерт по биомедицински принадлежности, и професор Пелетие, специалист по химия на протеини, изследват една незадоволително проучена група - хора, които са били инфектирани със SARS-CoV-2, само че не са били приети в болница вследствие на инфекцията.

Изследване за антитела

32 нехоспитализирани възрастни канадци с COVID-19 са наети от Centre hospitalier de l'Université Laval за 14 до 21 дни, откакто са били диагностицирани посредством PCR тестване. Това се случва през 2020 година, преди да се появят разновидностите Бета, Делта и Гама.

„ Всеки, който е бил инфектиран, създава антитела, само че по-възрастните хора създават повече от възрастните под 50-годишна възраст “, ​​разказва водещият създател проф. Жан-Франсоа Масон (Jean-François Masson). " Освен това, антителата към момента участваха в кръвта им 16 седмици след диагнозата им. "

Антителата, създадени след зараза от истинския, „ първичен “ вариант на вируса, са реагирали и на разновидности на SARS-CoV-2, които се появяват в идващите талази, а точно Бета (от Южна Африка), Делта (Индия) и Гама (Бразилия). Реакцията обаче е била по-слаба - понижение от 30 до 50 %.

Изненадваща реакция на разновидността Делта

" Но резултатът, който ни изненада най-вече, бе, че антителата, създадени от естествено инфектирани лица на 50 и повече години, осигуряваха по-голяма степен на отбрана от възрастните под 50 ", акцентира проф. Жоел Пелетие, началник на изследователския екип от Университета в Монреал.

„ Това бе несъмнено посредством премерване на потенциала на антителата да потискат взаимоотношението на шиповия протеин на разновидността Делта с ACE-2 рецептора в човешките кафези, което е методът, по който се инфектираме “, прибавя професорът. " Не наблюдавахме същото събитие с другите разновидности. "

Когато някой, който е имал лек случай на Коронавирус, е имунизиран, равнището на антителата в кръвта му се удвоява спрямо неимунизиран човек, който е бил инфектиран с вируса. Техните антитела са по-способни да предотвратят взаимоотношението сред шиповия протеин и човешкия ACE-2 рецептор (spike-ACE-2 взаимодействие).

„ Но това, което е още по-интересно “, продължава Масон, „ е, че имаме проби от субект, по-млад от 49 години, чиято зараза не е произвела антитела, инхибиращи взаимоотношението spike-ACE-2, за разлика от имунизацията. Това допуска, че имунизацията покачва отбраната против Делта вид измежду хора, преди този момент инфектирани от първичния вариант. "

И двамата учени считат, че би трябвало да се проведат повече проучвания, с цел да се дефинира най-хубавата композиция за поддържане на най-ефективното равнище на антитела, реактивни към всички разновидности на вируса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР