По цял свят се вярва, че четирилистната детелина, която от

...
По цял свят се вярва, че четирилистната детелина, която от
Коментари Харесай

Най-популярните талисмани за късмет от цял свят

По целия свят се има вяра, че четирилистната детелина, която от дребни сме привикнали да търсим и събираме, тъй като ще ни донесе шанс, или пък конската подкова носят небивала наслада и триумф. Но другите народи по света имат и свои талисмани, за които имат вяра, че притеглят щастието.

Египет – Стълба

Още от Древен Египет хората в страната са поставяли стълби над гробовете си, с цел да оказват помощ на душите да доближат Рая. И през днешния ден стълбата се приема от египтяните като знак на голям шанс и за същински благополучен може да се счита индивида, който инцидентно мине под стълба.

Индия – Котешко око

 Котешко око

В Индия се има вяра, че в случай че носиш котешко око в джоба, наложително ще умножиш финансовото си положение. Камъкът пази и от непредвидени загуби, като оказва помощ на хората, които го имат, да запазят финансовата си непоклатимост.

Китай – Бамбук

Едни от най-известните талисмани за шанс в Китай е бамбукът. Той символизира шанс, пари и достижения. Във фън шуй се споделя, че в случай че поставите бамбуково растение в югоизточната част на дома си, ще увеличите своя шанс.

Англия – Жълъди

 Жълъди

Още един известен късметлийски амулет - англичаните имат вяра, че жълъдите носят мощ, благополучие и шанс, защото по време на Норманското настъпление англичаните употребявани жълъди, с цел да се предпазят, и те им помогнали.

Съединени американски щати – Капан за сънища

Капанът за сънища се появява от митологията на индианците. Те вярвали, че в случай че го окачат над главите си по време на сън, ще се предпазят от всичко неприятно. Капанът за сънища е знак, за който се има вяра, че трансформира кошмарите в нещо хубаво.

Австралия – Жаба

 Жабата е амулет за шанс

Още коренното население на Австралия – туземците, са вярвали, че жабите провокират дъжда и ги пазят от градушки, тъй че да отгледат наред реколтата си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР