По традиция вярващи от цялата страна се стекоха на Кръстова

...
По традиция вярващи от цялата страна се стекоха на Кръстова
Коментари Харесай

Хиляди вярващи се стекоха на Кръстова гора

По традиция вярващи от цялата страна се стекоха на Кръстова гора в нощта против огромния християнски празник Кръстовден, който църквата отбелязва през днешния ден, съобщи Българската национална телевизия.

Хиляди поклоници още от рано през вчерашния ден сутринта заеха своите места по скатовете в подножието на храмовия комплекс " Света Троица ". Мястото, което е известно и като " Българската Света гора " притегля поради вярването, че тук има парченце от Светия кръст.

В 19 часа стартира вечернята, която се оглави от Негово високопреосвещенатво Пловдивският митриполит Николай. Единични бяха случаите на хора с защитни маски, само че пред всеки храм бяха сложени дезинфектанти и се следеше да няма огромно скупчване на хора пред иконите в църквата " Покров на Света Богородица ".

Няколко часа отнемаше на вярващите да се придвижат до Кръстова гора. Първият полицейски пункт беше в село Борово, където колите се пропускаха по 10 през избран интервал от време.

Един от свещениците в манастира изясни, че се строят нови стаи за трудноподвижните вярващи. Според отец Серафим, това е градеж със стаи за нощуване, идват заболели хора и по тази причина се вършат спомагателни места.

В новата сграда ще има още 50 места за нощувка към съществуващите сега 80.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР