По-тежки наказания за шофьорите, ако нарушат правила за движение по

...
По-тежки наказания за шофьорите, ако нарушат правила за движение по
Коментари Харесай

От днес по-тежки наказания за нарушения на пътя

По-тежки санкции за водачите, в случай че нарушат правила за придвижване по пътищата, влизат в действие от през днешния ден 28 март. Промените са залегнали в Наредбата за контролните точки. Така общият брой контролни точки остават 39, само че могат доста по-бързо да се стопят.

За ръководство на МПС с алкохол от 0,8 на хиляда до 1,2 на хиляда ще се лишават 12 контролни точки. При отвод от тест за алкохол и опиати – 15 контролни точки; за придвижване в лентата за наложително прекъсване – 10 контролни точки; за придвижване в платното за насрещно придвижване – 15 контролни точки; за превишаване на позволената оптималната скорост с над 50 км/час – 18 контролни точки; а за говорене по мобилен телефон без hands free ще ни взимат 8 контролни точки.

Според пътни специалисти мярката няма да ограничи нарушаванията. „ Това, че ще ти вземат книжката и колата, не е нещо, което би стреснало българина “, твърди Диана Русинова. Йонко Иванов пък счита, че повишеният брой точки, които ще ни лишават, ще доведат до пълнене джобовете на юристи и служители на реда на пътя. Иванов предизвести, че има места, на които водачите могат да се простят с книжката си за нула време.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР