По споразумение между районната прокуратура в Мездра и защитата на

...
По споразумение между районната прокуратура в Мездра и защитата на
Коментари Харесай

Тикнаха зад решетките бракониер, отрязал огромни дървета

По съглашение сред районната прокуратура в Мездра и отбраната на И. Райков, за осъществено от него закононарушение по член 235, алинея 6, вр. алинея 1, прочие 3 от Наказателен кодекс, му е наложено наказване от четири месеца „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим.
Сутринта на 1 март тази година наказаният Райков отишъл в местността „ Етемията “, позната още като „ Бреста “, в землището на село Долна Кремена, с цел да добие дърва за огрев. Мъжът съумял да отреже два черни бора с бензинов моторен трион, когато на място пристигнали полицейски чиновници. При осъществената инспекция било открито, че Райков не има разрешително за рандеман, взимане или транспортиране на дърва от горския фонд. За случая било осведомено държавното горско стопанство в Мездра. Иззетите дървета – благосъстоятелност на община Мездра, били с височина 14 метра, на възраст 45 години.
Освен наложеното дейно наказване, в интерес на страната е лишен и трионът, употребен при противозаконното рязане на дървесината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР