По-рано този месец Pagani представи своето най-ново произведение – Utopia.

...
По-рано този месец Pagani представи своето най-ново произведение – Utopia.
Коментари Харесай

Как и защо Pagani заложи на V12 вместо хибриден V8 с над 1000 коня?

По-рано този месец Pagani показа своето най-ново произведение – Utopia. Наследникът на Huayra бе показан с върховия 6.0-литров бензинов V12 мотор с две турбини, който работи взаимно с механична трансмисия със седем предавки. Той предава мощността си от 852 конски сили и оптималния въртящ миг от 1100 нютон метра до задните колела, които изискват своето внимание по време на шофиране.



В скорошно изявление пред Top Gear, Хорацио Пагани разкри, че компанията е имала достъп до 4.0-литровия хибриден V8, който от Mercedes употребяват за върховия GT 63 S E Performance. С помощта на някои настройки и замяна на дребни съставни елементи, конфигурацията елементарно е можела да доближи 1000 конски сили, само че Пагани не е изискал това. Разбира се, зад това има основателни аргументи, които единствено човек като Хорацио Пагани би избрал пред това да се хвали с рекордна мощ.



Електрифицирането на Utopia би донесло по-високо тегло от това на сегашния модел оборудван с бензинов V12. В момента Utopia може да се похвали с тегло от 1280 кг. От Pagani не загатват каква би била разликата в тежестта, само че симулации с хибридния тракт демонстрират към 5 секунди по-ниско време на Нюрбургринг. Освен това, електрифицирането най-вероятно би донесло и автоматизирана трансмисия, каквато работи и при хибридния AMG GT 63 S E Performance.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР