По предложение на сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ в момента

...
По предложение на сдружение „Градски транспорт и инфраструктура“ в момента
Коментари Харесай

Сигнализация ще предупреждава за предстоящо преминаване на трамвай през пл. Руски паметник

По предложение на съдружие „ Градски превоз и инфраструктура “ сега на пл. „ Руски монумент “ се построява светлинна сигнализация, която ще предизвестява участниците в придвижването за идно прекосяване на трамвай през кръстовището.

Идеята беше показана и предпазена от представители на сдружението на Консултативния съвет по пътна сигурност към Столична община, провел се в края на октомври 2020 година Основна задача на новата светлинна сигнализация е да увеличи сигурността, като предизвестява водачите на пътя за идващ трамвай. Предлаганото решение няма да промени организацията на прекосяване през кръстовището на пл. „ Руски монумент “ – преимуществото на трамвая, обезпечено от ЗДвП, се резервира.

Намалява се обаче опцията приближаващият трамвай да не бъде забелязан от водачите – сигнализацията ще указва точно това и по този начин ще понижава риска от произшествия, които постоянно се случват там сега.

Съгласно признатия от консултативния съвет абстрактен план, светлинната сигнализация ще се задейства от два самостоятелни датчика – един на контактната мрежа и един на релсата. Предложението се базира на опита в железопътния превоз, където по сходен метод са обезопасени железопътните прелези. За водачите остава само да съблюдават сигнализацията и да не минават, когато тя е задействана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР