По предложение на изпълнителния директор на Булгартрансгаз Владимир Малинов, Управителният

...
По предложение на изпълнителния директор на Булгартрансгаз Владимир Малинов, Управителният
Коментари Харесай

„Булгартрансгаз” oбявиха обществена поръчка за над 586 млн. лева

По предложение на изпълнителния шеф на „ Булгартрансгаз ” Владимир Малинов, Управителният и Надзорният съвет на сдружението взеха решение да стартират социална поръчка по отношение на самодейността на газопреносните оператори на България, Гърция, Румъния, Унгария, Словакия, Украйна и Молдова за Вертикален кулоар. Това се случва в осъществяване на решение на Народното събрание от 14 март 2024 година, обнародвано в Държавен вестник.

Започването на публичната поръчка е обвързвано с реализацията на плановете за повишение на потенциала за транспорт на природен газ в точките за междусистемно свързване Кулата/Сидирокастро в посока от Гърция към България и Негру Вода/Кардам в посока от България към Румъния. Прогнозната стойност на публичната поръчка е в размер на 586 669 410 лв. без Данък добавена стойност.

Разширението на газопреносната инфраструктура на „ Булгартрансгаз ” ще разреши реализиране на задачите на Вертикалния кулоар за диверсификация и възстановяване сигурността на доставките посредством транспорт на спомагателни количества природен газ от юг на север, прецизират от сдружението.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР