Серийните номера на седем машини за гласуване, които ще бъдат

...
Серийните номера на седем машини за гласуване, които ще бъдат
Коментари Харесай

Главчев отказа да коментира политическите диалози: Задачата са изборите, в дебати не влизаме

Серийните номера на седем машини за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за идния избор, бяха изтеглени на инцидентен принцип в Министерството на електронното ръководство
Ние имаме за задача да подпомогнем организирането на избори, в политически диспути не влизаме и нямаме отношение към тях. Това съобщи служебният министър председател Димитър Главчев след изтеглянето на серийните номера на седем машини за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за идните на 9 юни избори " две в едно ".

Главчев беше безапелационен, че няма да разяснява политическите сили и техните разговори.

Попитан има ли доверие в служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов, министър-председателят каза, че към всички министри в неговия екип има доверие.

Искам в действителност всички да се убедят, че в целия развой всичко ще бъде обществено и транспарантно и пред очите на всички български жители. Видяхте и се уверихте със личните си очи какво се случва, а посредством вас ще се убедят и българските жители, отбеляза Димитър Главчев, представен от Българска телеграфна агенция.

Малко по-рано серийните номера на седем машини за гласоподаване, които ще бъдат удостоверявани за сходство за идните на 9 юни избори " две в едно ", бяха изтеглени на инцидентен принцип в Министерството на електронното ръководство.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Процедурата бе обществена, а на нея, с изключение на служебния министър председател, участваха още служебният министър на електронното ръководство Валентин Мундров, както и представители на Централната изборна комисия и публичния съвет към нея.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
На общественото изтегляне бяха поканени и представители на парламентарно показаните партии в 49-ото Народно заседание.

На тегленето на серийните номера участваха и представители на медиите за оптималната бистрота на процедурата.

Целта на това е да се убедите в честността на всички процеси, които ще бъдат извършени по време на изборите, съобщи Главчев по време на изтеглянето на серийните номера на машините за гласоподаване.

Служебният министър председател означи, че държавното управление е поело ангажимент и главно негово обвързване е изборите да бъдат почтени. Като представители на изпълнителната власт, ще създадем всичко в тази посока, акцентира той.
 Снимка: Българска телеграфна агенция
Имаме уверението и на Министерството на електронното ръководство, че ще постави същите старания в оптималната степен, съобщи служебният министър председател Главчев.

По думите му крайната цел е да се убедят гласоподавателите, че гласът им ще бъде регистриран вярно и в последна сметка да бъде възобновено доверието в изборния развой, което ще докара до разширение на интензивността на българските жители.

Главчев благодари и на публицистите, че са взели участие в тегленото на номерата на машините, които ще бъдат удостоверявани. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР