По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и деня

...
По повод традиционното отбелязване на Международния олимпийски ден и деня
Коментари Харесай

Благоевград отбелязва Международния олимпийски ден

По мотив обичайното отбелязване на Международния олимпийски ден и деня на българския олимпиец – 23 юни БОК, Олимпийски клуб Благоевград и Община Благоевград провеждат на  23 юни /неделя/ от 10.00 часа факелно тичане към езерото в парк „ Бачиново ”.

Очаква се да вземат присъединяване към 100 спортисти. Те са студенти от специалности „ Физическо образование и спорт ” и „ Спорт “ в ЮЗУ „ Неофит Рилски ”, преподаватели, възпитаници и деца от спортните клубове в Благоевград. Във факелното тичане присъединяване могат да вземат и всички искащи жители и посетители на Благоевград. Преди старта на факелното тичане ще бъде разпален алегорично олимпийският огън от Серафим Бързаков, повторен Световен първенец, Вицеолимпийски първенец от Летните олимпийски игри в Сидни 2000.

Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския знак, обезпечени от БОК и интернационален олимпийски документ, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и ръководителя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР