По повод на спекулации за качеството на пътищата в България,

...
По повод на спекулации за качеството на пътищата в България,
Коментари Харесай

България е сред опашкарите в света по качество на пътищата, Таджикистан и Танзания са далеч пред нас


По мотив на спекулации за качеството на пътищата в България, Институтът за пътна сигурност реализира разбор на данни, показани в отчет на Световния стопански конгрес, който съпоставя развиването в качеството на пътната инфраструктура за близо 140 страни за интервала 2007-2019 година

Съгласно отчета България търпи сериозен застой, заставайки на последните места в света по качество на пътищата, като на двойно по-предни места се подреждат страни като Таджикистан, Пакистан, Албания и Танзания. В случая най-обезпокоителното е, че спрямо сходни на нас страни в Европейския съюз нямаме съвсем никакъв прогрес. Например Полша съумява да се показа двойно по-добре, като за оценения интервал се изкачва от 95 на 57 място в света. Ние можем да се похвалим с по-добро място единствено по отношение на Румъния, Молдова и Украйна.

Данните красноречиво демонстрират, че макар изхарчените 2,2 милиарда лв. за ремонт и поддръжка на пътищата в интервала 2017-2020 година, България продължава да изостава доста по отношение на страните от Европейски Съюз. В умозаключение ИПБ смята, че това постанова да бъдат подхванати обилни структурни и кадрови промени в ръководството на пътищата, както и основаването на съответно законодателство, което да промени пътнотранспортната среда в България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР