По повод 147-ата годишнина от избухването на Априлското въстание председателят

...
По повод 147-ата годишнина от избухването на Априлското въстание председателят
Коментари Харесай

Симеон Славчев: Априлското въстание е най-висшата проява на българския революционен дух


По мотив 147-ата годишнина от експлоадирането на Априлското въстание ръководителят на партия МИР Симеон Славчев поздрави всички българи. Ето какво написа той в профила си във Facebook:

„ България отбелязва през днешния ден 147-ата годишнина от експлоадирането на Априлското въстание. Въпреки че е потушено то реализира своята съществена политическа цел и намира мощен отзив в Западна Европа и Русия.
-->
Априлското въстание е най-мащабната демонстрация на революционните битки през епохата на Българското възобновление. То е най-висшата демонстрация на българската национална гражданска война, на българския дух, желанието и волята за Свобода и Независимост.

Днес повече от всеки път България има потребност от възобновление на духа на българската национална гражданска война, както и волята и желанието за Свобода, Независимост и Справедливост.

Нека всеки един от нас през днешния ден да се замисли, дали 147 години след експлоадирането на Априлското въстание българите сме свободни, самостоятелни и единни и дали и за какво в България няма правдивост.

Нека точно през днешния ден всеки един от нас да си направи равносметка и да си отговори, дали е подготвен персонално да се включи в смяната на България, и дали е подготвен да последва образеца и заветите на нашите предшественици, които преди 147 години се самопожертваха в името на Родината.

България има потребност от същинска смяна и правдивост и от всеки един от нас зависи по кое време ще ги реализираме. Братя и сестри българи, борбата за смяната и справедливостта в България я изискуем на нашите предшественици, на нашите майки, татковци, баби и дядовци, само че най-много я изискуем на нашите деца!

Нека всеки един от нас да си постави през днешния ден ръката на сърцето и да си каже, дали е подготвен да застане под знамето на смяната, по този начин както нашите предшественици преди 147 години безусловно непоколебимо застанаха под знамето " Свобода или гибел ".

Дълбок реверанс пред делото и паметта на всички герои, дали живота си за Свободата на България!

Да живее и да пребъде България! “
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР