По последни данни от полското правителство броят на преминалите до

...
По последни данни от полското правителство броят на преминалите до
Коментари Харесай

Близо половин милион украински бежанци премиха в Полша досега

По последни данни от полското държавно управление броят на миналите до тази заран украинско-полската граница бежанци към този момент наближава половин милион.

Според публични данни само за ден украинско-полската граница са минали над 100 хиляди бежанци от Украйна. Потокът от бежанци не секва.

През цялата нощ и през целия ден на ЖП гарата в Пшемишъл почти на всеки час идват влакове с по към 700 бягащи от военните дейности в Украйна  местни поданици. Посрещат ги доброволци с топли питиета и вода, хранителни артикули, здравна помощ и всичко, което е належащо. Други доброволци ги насочват към чакащите рейсове, микробуси, които ги транспортират до вътрешността на Полша и до други градове в цяла Западна Европа.

Много са хората, които оферират и личен превоз, много са и тези, които са подготвени и канят бягащите от военната намеса в Украйна хора, да ги подслонят, да ги приютят в домовете си, защото доста от бежанци те няма къде да отидат.

Такава е обстановката и в бежанския лагер наоколо до граничния пункт Корджова. Там идват рейсове, които минават украинско-полската граница, а от там в други рейсове тези хора се транспортират до други градове на Полша и до Западна Европа.

Бежанците са признателни от всичко, което се прави за тях. И сега на всички контролно-гранични пунктове на украинско-полската граница не престават да идват хора.

Има огромни опашки, като множеството бежанци от военните дейности са майки с деца и възрастни дами.

Снимка и видео: Пламен Христов, " Хоризонт "

 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР