Правителството одобри допълнителни 16 920 831 лв. за финансиране на

...
Правителството одобри допълнителни 16 920 831 лв. за финансиране на
Коментари Харесай

Допълнителни 17 млн. лв. за обучение по защитени специалности и професии

Правителството утвърди спомагателни 16 920 831 лева за финансиране на издръжката на паралелки за придобиване на подготовка по предпазени специалности от специалности и специалности от специалности, по които е налице предстоящ дефицит на експерти на пазара на труда. Със средствата ще се обезпечи нужният финансов запас за подготовката на фрагменти от специалности и браншове, нужни за локалната, районната и националната стопанска система в дълготраен проект.

Те ще бъдат предоставени на 271 общински и 5 държавни учебни заведения към Министерството на културата. В тях се образоват общо 14 479 възпитаници по предпазени специалности и по такива с предстоящ дефицит на фрагменти.

Защитени са специалностите, които се оферират в не повече от четири учебни заведения на територията на България, имат характерно наличие и се учат от дребен брой възпитаници, а стопанската система има нужда от тях. Допуска се те да се учат в класове с по-малък брой възпитаници - най-малко 9, а не 26, както е при елементарните паралелки.

При специалностите с предстоящ дефицит на експерти на пазара на труда паралелките са с не по-малко от 12 възпитаници. В тях се преподават специалности, за която е потвърдена потребността от фрагменти, в това число със статистически данни. Предложения за такива специалности се получават от отрасловите министерства, работодателските и браншовите организации.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР