По покана на Мрежата на европейските музейни организации (NEMO), Европейският

...
По покана на Мрежата на европейските музейни организации (NEMO), Европейският
Коментари Харесай

Мария Габриел с образователен стаж в Музейко

По покана на Мрежата на европейските музейни организации (NEMO), Европейският комисар по нововъведения, проучвания, просвета, обучение и юноша ще взе участие в NEMO политически стаж в Детския теоретичен център на 2 октомври.

По време на полудневния стаж в Музейко на 2 октомври комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова ще получи опит от първа ръка за другите действия на екипа и приноса му в образованието и средата. Тя ще има опция също по този начин да се запознае с процедурите в Детски теоретичен център по време на пандемия, следвайки нужните ограничения. Основен приоритет на Музейко е точно комфорта и спокойствието на неговите гости.

В очакване на своето посещение в Музейко комисар Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова слага акцент на смисъла на музеите в построяването и поддържането на обществото:

„ Музеите са същински благосъстояния, както във физическо, по този начин и в духовно отношение. Физически, тъй като в тях се намират нашите исторически, научни, художествени и културни артефакти, съхраняващи и популяризиращи нашето културно завещание. Духовно, тъй като те имат силата да отразяват и оформят нашето общество, като задълбочават знанията ни, карат ни да размишляваме върху нашите хрумвания, усещания, подтиквайки ни да вършим преценки. Когато посещаваме музей, народен или локален, ние се учим от предишното си, събираме общността и образоваме бъдещите генерации ".

Макар и Детски теоретичен център да не се причилява към класическите музеи, посредством своите интерактивни изложения и експонати той предлага вълнуващо пътешестване в света на науката и природата за децата и техните родители.



Въпреки че през първите месеци на Covid-19 Музейко затваря порти дружно с другите просветителни пространства, той не стопира да търси контакт със фамилиите. Във виртуална среда екипът предлага разнообразни други възможности за учене посредством игра, креативност и нови познания. „ Музейко влезе в домовете на хиляди фамилии посредством видео поредицата „ # МузейкоВкъщи “ в обществените медии и даде свястно, просветително и занимателно наличие. Въпреки че не генерирахме доходи, ние повишихме осведомеността и запазихме посетителите и почитателите си стимулирани да дойдат в Музейко, откакто отворим още веднъж. Вярваме, че сме добавили стойност за общността - по-специално за фамилии с деца, които би трябвало да останат вкъщи. Знаехме, че децата се нуждаят от нас по време на затварянето, а също по този начин, че по-късно те ще имат потребност от нас още повече. С ковид децата пропуснаха едно от най-важните неща за своето развиване - ИГРАТА, а ролята на Музейко е да помогне на фамилиите да върнат играта в живота на децата си ", споделя Бистра Кирова, Директор на Музейко.

Мрежата на европейските музейни организации (NEMO) избира Музейко за стаж на комисаря като просветително пространство, което може да предложи скъп опит на в региона.

„ Музейко е един от тези чудесни образци, които съумяват да обединят културата, науката, ученето и младото потомство по логичен метод. Музеите могат да основат среда, в която децата да се забавляват, до момента в който учат за галактически пътувания - това демонстрира, че те са идеални места за сливане на разнообразни браншове. Сектори, които поотделно не биха могли да основат такова влияние и се нуждаят от музеи, с цел да разширят посланието си ", разяснява Джулия Пейджъл, общоприет секретар на NEMO.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР