По онова време на работа трябваше да общувам с хора

...
По онова време на работа трябваше да общувам с хора
Коментари Харесай

Навик, който издава малкообразованите хора

По това време на работа трябваше да поддържам връзка с хора с разнообразни приходи и обществен статус. И ето какво забелязах. Богатите хора постоянно са спокойни, уверени и сбити. “Обикновените ” хора… Не мога да ги нарека приказливи, по-скоро безтактни. Въпреки че избират да ги назовават ​​открити, почтени, директни.

Какво значи „ отворени “?

Все още избирам да ги назовавам безтактни. Има неприкритост, има добрина, само че желанието да си пъхнеш носа на всички места и да даваш непоискани препоръки е безтактност. „ Обикновените “ хора постоянно и от всичко схващат и са сигурни в това. Те изрично знаят, че без техния съвет не може да се живее обикновено. Те имат мнение за всичко и не считат да си го спестят.

Те не съумяха да изкарат доста пари. Но знаят по какъв начин да ги похарчат умело тези, които са ги спечелили; Те не съумяха да запазят фамилията си, само че знаят по какъв начин другите двойки да изградят хармонични отношения; Те не съумяха сами да отгледат децата си, родителите им помагаха, само че знаят всичко, що се отнася до възпитанието на другите деца. Те са изключително мощни в рецензията и мнението за децата на другите хора. Ето кой не си икономисва мненията, когато на улицата едно дете взема решение да си покаже ината, а майка му към този момент е изтрещяла.

Ето какво забелязах – колкото по-малко познания има човек, толкоз по-голямо предпочитание има да учи другите.

Не знам за какво, само че сполучливите хора в никакъв случай не си „ врат носа “ в непознатите работи. Те дават препоръки единствено, когато ги помолят за това. И като цяло, това постоянно са приятни хора, макар че може да бъде и противоположното.

Как да се държим с „ елементарните “ хора?

Насладете се на живота им! Това е откровено и персонално.

Ако са се скарали на детето ви пред непознати хора, не се ядосвайте, само че откровено изразете възхищението и насладата си от обстоятелството, че за разлика от вас те съумяха да отгледат почтени хора; Знаят по какъв начин да ръководят вашите финанси? Не бързайте да се отказвате от препоръките им. Благодарете за положителната рекомендация на индивида, който знае от първа ръка по какъв начин да управлява съществени суми; Бъркат се в фамилните ви връзки? Благодарете им за това, че споделят с вас скъп опит по какъв начин не се прави.

Запомнете

Глупавите хора постоянно са нападателни, не трябва да спорите и да се карате с тях. Трябва да сте благи с тях. В последна сметка те в действителност не схващат, че постъпват погрешно, и възприемат всякаква рецензия с неприязън и възмущение. Държат се откровено с вас. Оценявайте го това, приемайте и не забравяйте да благодарите за това!

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР