По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе постановена

...
По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе постановена
Коментари Харесай

Окончателно: Ето как наказаха подкупен служител на ИАРА

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас бе постановена дефинитивна неоправдателна присъда по отношение на Янчо Георгиев – експерт по " Рибарство и надзор “ към ИАРА. Той е приет за отговорен за това, че в качеството си на длъжностно лице е приел парична сума от две лица, която не му се следва, с цел да не извърши дейности по работа. Общата стойност на подкупа е 850 лв.. Престъплението е осъществено за интервала от 2 юли 2019 година до 25 септември 2019 година в Бургас.  

Спрямо Георгиев е наложено условно наказване от три години отнемане от независимост, изтърпяването на което е отсрочено с изпитателен период от пет години.

На Янчо Георгиев е наложена и " санкция “ в размер от 4000 лв.. Той е лишен и от право да заема държавна или социална служба в региона на рибарството и аквакултурите, както и да упражнява специалност или активност в същата сфера за период от 4 години.

Присъдата на Окръжен съд – Бургас е доказана от Апелативния съд в града, както и от Върховен касационен съд, което я прави дефинитивна.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР