По нищо не се отличава българската позиция по отношение на

...
По нищо не се отличава българската позиция по отношение на
Коментари Харесай

Премиерът: Българската позиция за Украйна по нищо не се различава от тези на ЕС и НАТО

По нищо не се отличава българската позиция във връзка с Украйна от тези на НАТО и Европейски Съюз. Това съобщи министър председателят Кирил Петков по време на брифинга с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в щаб квартирата на Алианса в Брюксел.

В отговор на въпрос Петков съобщи, че ако нашата страна може да бъде потребна за усмиряване на напрежението към Украйна, би се радвала да способства в търсенето на дипломатически излаз. По неговите думи, когато в НАТО се приказва за развиване на инфраструктура, потребна за цивилен и военни цели, може да се разиска построяването на втори мост над Дунав край Русе. " България ще има градивен метод в НАТО ", добави той, представен от БГНЕС и Българска телеграфна агенция.

Това е и първата аудиенция на министър-председателя в чужбина, както и първата му високопоставена среща след избирането му за министър председател на България.
 

Генералният секретар на НАТО от своя страна отправи призив страната ни да продължи да влага във военно съоръжение. Генералният секретар изрази удовлетворение от решението на нашата страна да купи нови изтребители, както и друго съоръжение за въоръжените сили.

Столтенберг отбеляза, че алиансът би трябвало да бъде в положение да отбрани всеки съдружник, както и че не се следи директна опасност против някоя от държавите-членки.

Кирил Петков уточни, че е допустима доста добра синергия сред военна и гражданска инфраструктура. Той отправи покана към Столтенберг да посети България.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР