По-малко от 24 часа остават до началото на изборния ден.

...
По-малко от 24 часа остават до началото на изборния ден.
Коментари Харесай

Време за избори: В столицата започна подготовката на секциите

По-малко от 24 часа остават до началото на изборния ден . Утре ще се проведат петите подред изключителни парламентарни избори за последните две години. На тях ще можем да гласуваме и с хартиени бюлетини, и с машини. Как се приготвя една изборна секция в София?

Всички материали към този момент са налице . Дойдоха машините, както и бюлетините. Задължително е да сме най-малко четирима души, с цел да се одобряват документите. В момента се прави инспекция на всички телефони и машини “, сподели секретарят на 31 СИК Валерия Петрова.

Утре, неделя 2 април, не се чакат стачки и митинги, които биха могли да попречат на българите да влязат в изборните секции

Тя добави, че се ревизират и обособените зони за гласоподаване с хартиени бюлетини. След това ще бъдат готови и бланките, които ще се залепят върху вратите. В 119 СУ е неразрешено да се лепят изборни бумаги по стените в коридорите.

„ Засега всичко върви обикновено. Не виждам метод процесът по гласуването да се забави . Миналата година в нашата секция се гласуваше с машина. Това затрудни малко по-възрастните хора. Но в този момент те ще могат да употребяват хартиените бюлетини “, изясни още Валерия Петрова.

13 от секциите са в образователни заведения, като четири от тях са в университети

Тя посочи, че в случай че машина се счупи, ръководителят на секцията се обажда и устройството се подменя незабавно. От ЦИК обаче прецизират, че машините не се сменят – в случай че тя се счупи, гласуването продължава единствено с хартиени бюлетини.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР