По-корумпирано от правителство от това аз не съм виждал.Това каза

...
По-корумпирано от правителство от това аз не съм виждал.Това каза
Коментари Харесай

Делян Добрев: По-корумпирано правителство от това не съм виждал

По-корумпирано от държавно управление от това аз не съм виждал.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ депутатът от ГЕРБ и някогашен министър на енергетиката Делян Добрев.

По думите му идната седмица ще стане ясно дали ще има предварителни избори.

„ Струва ми се, че няма болшинство. Колегите всеки ден афишират, че им трябват 12 депутати и надали не се пробват да ги напазаруват тези депутати - дали с пари, дали с обещания, няма никакво значение, това е извършване на покупки на депутати. Аз си мислех през днешния ден - това е най-голямото закононарушение, което може да се случи в една парламентарна република - да пазаруваш депутати. Ти си пазаруваш парламент. ГЕРБ в никакъв случай не е изпадал в такава обстановка да не му стигат депутатите “, сподели Добрев.

Той напомни, че в годините е имало депутати, които са си напускали групите.

„ Когато си изоставен депутатите групите, стават самостоятелни депутати. На нас тези депутати не са ни трябвали и ние не сме се опитвали да ги купуваме, допустимо е да сме им помагали да си получават дотацията през нашата партия. Къде е разликата - на нас не са ни трябвали, ние не сме ги пазарували, това е била тяхната свободна воля, а в този момент какво се случва – пазарят едни 12 депутата, с цел да могат да продължат некадърното си ръководство, неспособно и корумпирано ръководство “, добави Делян Добрев.

Според Добрев сме очевидци на голяма корупция. Той даде за образец покупко-продажбите на някогашния шеф на компания „ Мед “, който оглави „ Булгаргаз “. Вече имало импортиран сигнал и до прокуратурата. Делян Добрев изрази опасения, че по спрените контракти с „ Газпром “ може да се наложи да плащаме неустойки. Той още веднъж повтори, че в този момент купуваме съветска газ, само че през медиатори, което го оскъпява.

„ За шест месеца унищожиха страната. През 2012 година петролът беше по-скъп от в този момент (2,73 лева.), акцизът беше същия. Асен Василев имаше четири срещи в „ Лукойл “ и по-късно цените скочиха. Не ми се коства обикновено. Помощта от 0,25 лева още не сме я видели. Малкото пари в страната се пилеят по възмутителен метод. Затова и никой не поддържа бюджета. Има Такъв Народ по тази причина напуснаха и обединението. 1,4 лв. се губят от бюджета по перо „ енергетика “. За другите пера не знам “, не спести упреците си Делян Добрев.

По думите му ръководещите не са потвърдили нито една корупционна договорка за последните 12 години.

„ И за американския газ има неясноти. Никой не споделя къде се разтоварва този танкер “, сподели депутатът от ГЕРБ. Добрев добави, че имат информация, че той се разтоварва от турска компания, купува се от нея и ни се препродава.

Според плановете на ГЕРБ дългът на България ще се утрои, в случай че кабинетът се резервира.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР