По-късно Хийли прекъсна шоуто, като каза на публиката: Трябва да

...
По-късно Хийли прекъсна шоуто, като каза на публиката: Трябва да
Коментари Харесай

Властите в Малайзия прекратиха фестивал, след като британски музиканти се целунаха на сцената

По-късно Хийли прекъсна шоуто, като сподели на публиката: " Трябва да си тръгваме. Току-що ни не разрешиха да влизаме в Куала Лумпур, ще се забележим скоро ".

Групата не беше открита за коментар.

Фронтменът Мати Хийли беше подложен на критика за това, че целуна обожател от мъжки пол и на концерт през 2019 година в Обединените арабски емирства, където също има закони против хомосексуални актове.

В публикувано изказване уредниците на фестивала " Good Vibes " споделиха, че изявата на групата е била прекратена заради " противоречие с локалните насоки за концерт ".

Министърът на връзките на Малайзия назова изявата на групата " доста неуважителна " в обява в Туитър.

Инцидентът стана преди значими районни избори, които ще опълчват прогресивната коалиция на премиера Ануар Ибрахим против закостенял мюсюлмански съюз, обвиняващ държавното управление, че не прави задоволително, с цел да пази правата на мюсюлманите в страната, отбелязва Ройтерс.

Премиерът неведнъж този месец декларира, че неговият кабинет ще поддържа правилата на исляма, оповестиха държавните медии. Ануар Ибрахим съобщи, че администрацията му няма да признае права на ЛГБТ общността.

През май малайзийските управляващи конфискуваха часовници, създадени от швейцарска компания и част от сбирка, отдадена на ЛГБТ общността, напомня Ройтерс.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР