Спасителните екипи продължават дейности по разчистването на разрушени метални отломки,

...
Спасителните екипи продължават дейности по разчистването на разрушени метални отломки,
Коментари Харесай

14 загинали и над 75 ранени след срутването на билборд в Мумбай

Спасителните екипи не престават действия по разчистването на разрушени железни парчета, до момента в който търсят оживели след. Към момента над 14 души са починали при случая , предават от Reuters.

Билбордът, по-голям от плувен басейн с олимпийски размери, смачка бензиностанция, няколко жилищни здания и близки коли по време на гръмотевична стихия през вчерашния ден. Над 100 души са заклещени измежду отломките , по данни на локалните управляващи. Спасителните действия са траяли през цялата нощ. Около 75 ранени са избавени , оповестяват от общинската корпорация на града Brihanmumbai Municipal Corporation (BMC).

" Операцията беше огромно предизвикателство заради тежестта на структурата и съществуването на запалими течност и газ на мястото ", уточни Мохсен Шахеди, старши офицер от Националните сили за реагиране при бедствия.

По негови думи избавителната интервенция е съвсем завършила, като се изключи едно последно задълбочено претършуване. " Вярваме, че никой различен не е останал под отломките ", добави Шахеди.

Видеозаписи демонстрират извисяващия се билборд да се извива от вятъра, преди да се срути, когато прашна стихия и дъжд са връхлетели града. Това спря трафика и прекъсна полетите на летището в Мумбай.

Агенцията, притежател на билборда, не е имала позволение от BMC, се споделя в известие на общинската институция. Таблото на билборда е с размери към 1338 квадратни метра , което е девет пъти по-голям от оптималния позволен размер в страната. От BMC потвърдиха, че са инструктирали организацията неотложно да отстрани всички свои рекламни надписи.

" За да се предотвратят сходни произшествия да се случват още веднъж, бяха дадени указания за осъществяване на систематичен одит на всички табла в Мумбай и неотложно унищожаване на рисковите ", съобщи Екнат Шинде, основен министър на щата Махаращра, чиято столица е Мумбай.

" От 1300 такива табла в Мумбай към 30 не са показали отчет за структурна непоклатимост, който е наложителен на всеки две години. Проучваме това ", удостовери Бхушан Гаграни, началник на BMC.
 Ранени и починали при пожар в ресторант в Индия
Ранени и починали при пожар в ресторант в Индия

Пожарът е породен от гръмнала газова бутилка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР