По искане на НАТО Маргарита Роблес, министър на отбраната на

...
По искане на НАТО Маргарита Роблес, министър на отбраната на
Коментари Харесай

Испания изпраща военна техника в България заради напрежението в Украйна


По искане на НАТО Маргарита Роблес, министър на защитата на Испания разгласи, че испанските въоръжени сили форсират разполагането на военни сили в Черно море заради напрежението сред Русия и Украйна.

Планираното присъединяване на Испания в непрекъснатите военноморски групи на Алианса явно ще бъде изместено с няколко седмици напред. Освен това до края на идващия месец в България ще бъде ситуиран отряд от изтребители Eurofighter.

Роблес уточни, че Испания " прави оценка опцията " за разполагане на изтребители в България като част от подсилената въздушна полиция на НАТО. Това е задача, която охранява въздушното пространство на съдружниците в изискванията на непрекъснато наличие на съветски самолети, които летят неидентифицирани.

Няколко военни източника също потвърдиха, че тази интервенция " към този момент е планувана " и че шест изтребителя Eurofighter ще бъдат ситуирани в края на февруари идната година, дружно с контингент от малко над 100 военнослужещи, написа БГНЕС.

Според същите източници интервенцията ще продължи към шест или осем седмици, като към момента би трябвало да се решат някои спомагателни въпроси. Сред тях е решението за базата, в която ще бъдат ситуирани самолетите. Миналата година испанските изтребители към този момент участваха в същата задача, само че бяха основани в Румъния.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР