По инициатива на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова стартира

...
По инициатива на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова стартира
Коментари Харесай

Най-после измислиха начин да улеснят чужденците в столицата! Тотеми с текст на английски и карта на която е отбелязано…

По самодейност на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова започва слагането на осведомителни детайли – дребен, огромен и разпределителен  информативен тотем на територията на централна градска част в столицата, съобщи банкер.бг.

Освен текст, върху всеки тотем е изобразена и карта, на която е маркирано местонахождението на екскурзианта, както и всички забележителности, намиращи се в радиус от 500 метра. За улеснение на всички посетители на София върху табелите са изписани имената на туристическите забележителности с  посоката и дистанцията на която се намират те.
 Източник: banker.bg.
Предвидено е слагането на общо 42 осведомителни детайла, които главно ще бъдат позиционирани в историческия център на столицата, където се намира и по- огромната част от историческото и културно завещание на София.

Елементите са модулни, с цел да разрешават бъдещо надграждане и развиване на системата. Всички текстове в системата са изписани на кирилица и латиница със особено конструиран шрифт с българска форма на кирилица. Тотемите са двустранни и насочват туристите и в четирите направления.

Големината на шрифта е над минимума за подобен вид табели. Цветовете са тествани и приспособени за разнообразни групи със зрителни усложнения, като същите са в тъмнокафявата гама какъвто е и цвета на всички останали осведомителни табели, които водят към обекти с културно-историческа полезност.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР