По информация на британският вестник The Times, Обединеното кралство ще

...
По информация на британският вестник The Times, Обединеното кралство ще
Коментари Харесай

Великобритания предоставя на Украйна брониранте всъдеходи Mastiff и Jackal

По информация на английският вестник The Times, Обединеното кралство ще съобщи на Украйна разследващи и транспортни бронирани машини от марките Mastiff и Jackal. В момента английското военно командване създава проекти за изпращането на въпросната бронирана техника.

Говорим за две версии на високопроходими коли. Първият е двуосен предпазен брониран автомобил Jackal. Въоръжен е с 12.7-милиметрова картечница, като нормално се употребява от английската войска за разузнаване и наблюдаване.

Що се отнася до вторият модел, носещ името Mastiff, то това е триосно бронирано транспортно средство с десантно поделение, побиращо до осем души. Автомобилът е оборудван с разнообразни оръжия: 7.62-милиметрова автоматизирана картечница, 12.7-мм едрокалибрена картечница или с 40-мм гранатомет.

Въпросните оръжия също са включени в доставката за Украйна. Това, което не излиза наяве от информацията на The Times е точната численост на бронираните коли, които Англия ще изпрати на украинските военн, написа Факти.бг.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР