По-голямата част от хората сме израснали похапвайки сладко или домашен

...
По-голямата част от хората сме израснали похапвайки сладко или домашен
Коментари Харесай

Полезни ли са компотите

По-голямата част от хората сме израснали похапвайки сладко или домакински конфитюр през студените зимни вечери. Другото прелъщение, което към момента обичаме и консумираме са компотите.

Макар, че към този момент все по-рядко се създават, компотите към момента са обичани и използвани. До какъв брой са потребни е въпрос, който можем да зададем за всяка друга напитка или храна.

 Пресни плодове

Все повече се оглеждаме всичко, което консумираме да е „ био ” като си мислим, че откакто има подобен етикет значи си купуваме качество. Можем да срещнем най-разнообразни отзиви за компотите – били нездравословни, тъй като имало доста захар, от тях се дебелеело, били храна за гладни студенти, отишли да учат някъде другаде.

Вредно и потребно в тази ситуация носят освен двете си съществени смисли. Вредата за един не постоянно е щета за различен, изключително в случай че приказваме за храна. Що се отнася до въпроса дали дебелеем от компоти, то би трябвало да изясним, че не дебелеем от някоя храна, а от това, че сме прекалили с нея.

Не може да назоваваме консервираните плодове нездравословни. Дали са подобаващи за децата не е въпрос с един отговор. Естествено, че е по-добре да има пресни плодове. Но нали не мислите, че пресните плодове, които купуваме в студената зима да вземем за пример и които наподобяват преди малко откъснати, са изцяло натурални?

 Приготвяне на компоти

А по въпроса за кого са храна – в случай че компотите са ви вкусни и имате табиет от дребни да похапвате от тях понякога, продължавайте да го вършиме. Същото е и в случай че не ви харесват, само че не трябва да ги окачествяваме като нездравословни или потребни. В последна сметка всичко е потребно, стига да не прекалявате с количеството му.

Но помислете и за това – кое е по-добре да купите, естествен сок в картонена кутия или да отворите един компот и детето да изпие сиропа? Ако в компота има захар, то в останалите артикули на пазара има консерванти и разнообразни други съставки, които са нездравословни за вас и децата ви.

Ако смятате, че има доста захар в компота – разредете го с вода или при изработката им, слагайте по-малко количество. Освен сока, плодовете могат да се разрушават и детето ви да пие същински естествен нектар, който може да не му донесе витамини, само че няма да му навреди.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР