По-евтино излиза да си купиш акции от Лукойл“, отколкото гориво

...
По-евтино излиза да си купиш акции от Лукойл“, отколкото гориво
Коментари Харесай

Бензинът 3 пъти по-скъп от акция на Лукойл

По-евтино излиза да си купиш акции от „ Лукойл “, в сравнение с гориво от бензиностанциите им.

Такъв анекдот се роди, откакто бензинът у нас мина 3 лв. за литър, а пред колонките в цялата страна се извиха великански опашки в сряда вечер. Хората се редяха пред бензиностанции, които към момента не бяха вдигнали цените, с цел да се запасят за бъдещото повишаване. Някои пълнеха освен резервоари, само че и туби, и бидони.

Вчера някои бензиностанци продаваха А-95 за 3,19 лв., а междинната цена се увеличи с 9 ст. спрямо предходния ден.

В същото време акциите на огромните съветски компании се сринаха тотално на Лондонската борса. Спадът при книжата на „ Лукойл “ бе 99%. Миналия месец цената на една акция беше над 100 $, а в сряда падна до 70 цента. Вчера борсата в Лондон забрани търговията с 27 съветски сдружения, в това число Лукойл, Газпром  и Сбербанк, които се търгуваха за жълти стотинки. Листнатите в английската столица съветски компании изтриха пазарна капитализация за 570 милиарда $ единствено за две седмици.

В черната сряда книжата на „ Сбербанк “, която в края на 2021 година имаше активи за над 500 милиарда $, се търгуваха за 3 цента за брой, заяви MarketWatch. В същия ден Европейската комисия утвърди оздравителния проект за хърватското и словенското й поделение, които ще бъдат продадени. Австрийските и чешките й интервенции ще бъдат премахнати, като вложителите ще бъдат обезщетени с до 100 хиляди евро.

Книжата на „ Газпром “ се намалиха с 85,64%,  на „ Роснефт “ потънаха с 64,70%. Индексът Dow Jones Russia GDR, който наблюдава търгуваните в Лондон съветски компании, се срина с 98% за две седмици. Според калкулации на Bloomberg спадът е изтрил 572 милиарда $ от пазарната стойност на 23 съставния елемент. Сривът при съветските акции, листвани в чужбина, може да продължи, а операторът на показателите Stoxx възнамерява да изключи 61 съветски компании от своите бенчмаркове на 18 март. Подобни проекти се преглеждат и от MSCI.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР