По думите му министрите обикалят регионите, срещат се с техните

...
По думите му министрите обикалят регионите, срещат се с техните
Коментари Харесай

Борисов: Много министри не си гледат работата, а са се превърнали в партийни секретари

По думите му министрите " обикалят районите, срещат се с техните структури, пропагандират направеното от нас за тяхно или за единствено тяхно ".

" Чувам за приготовление на командировка в Съединени американски щати - една голяма делегация да харчи държавни пари за нещо, което да пропагандира, че са свършили те, в случай, че не е по този начин. Помня когато се скриха от срещите, като трябваше да се взимат решенията - и за " Уестингхаус " реакторите, и за нуклеарното гориво, и за оръжията за Украйна. Просто се скриха. Тече някаква агитация, която никога няма да се отрази добре на ротацията и това ще им кажа и през днешния ден като дойдат ".

За пътуването до Съединени американски щати посочи, че не вижда логичност да се прави 15-20 дни преди промяната на ръководство с министър председател и недоговорени министри, преди да е предходна тяхната оценка от ръководещите. 

" От едната страна ми се задава въпрос за какво вземам участие в сглобката, а от другата ми споделят " Нашите министри ще продължат да ръководят, ще вършат каквото желаят, ще пътуват, където си желаят ". Министри с по 30-40-50 хиляди командировъчни платени. Страховито разхищаване в държавното управление. Аз си припомням ядките в държавния аероплан, комисия в Народното събрание правихте, а в този момент аероплан след аероплан лети ".

За пътуването, което следва, до момента е известно, че ще е петдневно и ще вземат участие 5 или 6 министри. Сред тях и военният Тодор Тагарев, който се върна от Съединени американски щати преди две седмици, енергийният министър Румен Радев и финансовият Асен Василев.

Борисов уточни и че за корупцията на спортното министерство " мълчанието продължава, страховито е ". 

Относно регулаторите Борисов уточни, че са имали среща с сътрудниците в ръководството, само че нямат резултати. 

Той повдигна въпроса за случилото се около изборите в София.

" Интересно какъв брой безмълвие се струпа в последно време по отношение на това, което слушам за изборите в София. И то към този момент е доказано от експертизи на съда. Ако това е по този начин, в София сме очевидци на най-мащабното пазаруване на гласове, което е законово закононарушение. Ако е правилно това, което съдът споделя, че няма флашки, че са подменяли гласове, протоколи в интерес на претендент, в тази ситуация Терзиев, ощетяващ другите. А ние не знаем въобще какво е ставало в страната. Този машинен избор, в случай че това е правилно, става чудовищно пазаруване на гласове от бели якички ". 



Първата съдебно-техническата експертиза по делото на кандидат-кметът на столицата от Българска социалистическа партия Ваня Григорова установи разминавания сред данните от флашките и изборните протоколи в 300 от 313 тествани секции. Става дума обаче за пренебрежимо малко гласове. Освен това обаче липсват и 15 флашки от машини, 13 от които са от регион " Слатина ".

Според някогашния министър председател, в случай че това се беше случило с претендент на ГЕРБ, щяло да е вест " от заран до вечер ". " Има нещо мръсно, нечисто, купено и това са обстоятелствата ", уточни Борисов.

На въпрос за какво измежду срещата на Кирил Петков и Спас Русев Комисията за защита на конкуренцията още не се е самозерирала, водачът на ГЕРБ отговори: " Доколкото знам през днешния ден ще имат постоянен лицей и ще разберем за тяхното решение през днешния ден ". Попитан намира ли за редно водач на политическа партия да разяснява решение на самостоятелен орган като Комисия за защита на конкуренцията още преди да е взето, Борисов уточни, че той не би го направил, само че че " всеки водач може да си взима решение със своята партия какво да разяснява и какво не ". 

Относно снощното показно ликвидиране водачът на ГЕРБ и някогашен секретар на Министерство на вътрешните работи съобщи, че се надява способените органи да го разкрият и отхвърли да разяснява повече.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР