По данни на Министерство на образованието около една десета от

...
По данни на Министерство на образованието около една десета от
Коментари Харесай

Спешно монтират бойлери в 4 училища във Врачанско, над 200 школота в страната нямат топла вода

По данни на Министерство на образованието към една десета от над 200 учебни заведения в страната към момента не дават отговор на всички условия за старт на образователната година, тъй като нямат обезпечена топла вода за учениците. 4 от тях са в област Враца, научи организация BulNews.
Школотата незабавно пробват да се оправят с условията на просветителното министерство преди първия звънец.
Едно от тях е учебното заведение в Зверино.
„ Сега са докарали бойлерчета, които би трябвало да се инсталират за децата. В понеделник,14-ти, бойлерите ще бъдат подготвени и ще има топла вода”, изясни кметът.
Оказа се, че единствено преди година в постройката е имало топла вода.
„ В едно такова огромно учебно заведение топлата вода е доста значима. При започване на една естествена образователна година, би трябвало да бъдат взети всички нужни мерки”, сподели Еленка Цветкова.
Другото учебно заведение, което има проблем с обезпечаването на топла вода е най-голямото в Мездра. На мястото където децата ще се хранят топла вода е обезпечена. Такава обаче липсва на по-горните етажи, където децата ще организират образователен развой.
Има прелиминарен план за монтирането на бойлер, който да бъде обвързван с метановото парно, само че за реализацията му е нужно време.
„ Имаме подписан контракт с компанията, която ни дава обещание, че ще имаме топла вода и учениците ще могат да се възползват”, уточни зам.-директорът на учебно заведение „ Иван Вазов” Цветанка Найденова.
„ РЗИ извърши инспекции на територията на всички 74 учебни заведения на територията на област Враца по отношение на готовността за започването на новата образователна година. Това, което констатирахме, е че са направени освежителни поправки в съвсем всички образователни заведения за привеждане в сходство със здравните изисквания”, добави зам.-директорът на РЗИ-Враца доктор Ирена Видинова.
Ремонтът не е завършил единствено в едно учебно заведение в село Хайредин, само че с позволение на министерството са обезпечени условия в две други здания.
Четвъртото е начално учебно заведение в Оряхово, където към този момент са подготвени с слагането.
„ При получен сигнал, че в някое учебно заведение няма топла вода навреме ще правим инспекция и съгласно нормативните условия ще използван всички ограничения. Това са наставления първоначално, по-късно инспекция на предписанието и засилен контрол”, безапелационна е Видинова.
Инспекторите ще продължат да наблюдават за това и след 15-ти септември.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР