По данни на Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) към момента 100

...
По данни на Агенция Пътна инфраструктура“ (АПИ) към момента 100
Коментари Харесай

Още 500 млн. щети заради мафията ГЕРБ: От построени 191 км на АМ „Хемус“ 100 са ремонт

По данни на Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) все още 100 км от автомагистрала „ Хемус “ се нуждаят от главен ремонт при общо издигнати 191 км през последните години при кабинети на ГЕРБ и Бойко Борисов. Строителството на автомагистралата с обща дължина 418 км стартира през октомври 1974 година, т.е. се проточва към този момент повече от 48 години.

Шефът на АПИ Венцислав Ангелов означи пред „ Нова телевизия “, че страната би трябвало да обезпечи за идващите 1-2 години 500 млн. лева за ремонта на въпросните 100 км.

Увери, че макар че дебелината на настилката на автомагистрала „ Хемус “ в частта от София до Яна се оказа 10 см по-малко от това, което е в плановата документи, пътят „ никога не е рисков “.

Реклама

„ В никакъв случай не можем да кажем, че имаме неприятен път. Като структура времево понижаваме експлоатационния интервал на този сектор. Но този сектор никога не можем да кажем, че е рисков “, настоя Ангелов и разяснява, че не може да каже дали е крадено.

Твърди, че не били спрени никакви действия по градежите на „ Хемус “, макар че лот 1 сред Боаза и Дерманци, който е с дължина 15.2 км, стартира да се строи през април 2019 година и ще продължи най-малко 5 години.

Първоначално обещаният период (обещанието беше на третото държавно управление на Бойко Борисов – бел. ред.) за стартирането на този сектор беше октомври 2021 година, само че след това предходното съдружно държавно управление и по-конкретно министърът на районното развиване Гроздан Караджов даде обещание лот 1 да е подготвен до април 2022 година След това пусковият период беше продължен от Караджов с една година – април 2023 година
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР