Пловдивското певческо дружество Ангел Букорещлиев и приятели канят пловдивчани на

...
Пловдивското певческо дружество Ангел Букорещлиев и приятели канят пловдивчани на
Коментари Харесай

Хор “Ангел Букорещлиев“ и приятели канят на благотворително матине

Пловдивското певческо сдружение " Ангел Букорещлиев " и другари канят пловдивчани на предколедно благотворително матине - едно вълнуващо музикално тържество, което ще се състои на 10 декември в Дом на културата " Борис Христов " от 11 ч. Събитието е с идея за набиране на средства за реституция и реорганизация на близо 100-годишната постройка на Пловдивско певческо сдружение " Ангел Букорещлиев " 18А на едноименната улица в центъра. 
Прочетете още
Програмата на матинето ще бъде изпълнена с музикално многообразие и великолепие, тъй като в нея с цялото си сърце и неограничен гений се включват и другари, които желаят да поддържат идеята. Най-напред ще чуем превъзходните песнопения на хор " Ангел Букорещлиев ". Изключително известните музиканти Калоян Куманов - акордеон, Стилиян Дерменджиев - цигулка, и Ралица Ботева - пиано, ще зарадват публиката с виртуозно осъществяване на творби на световноизвестни композитори. Танцовото дуо Радостина Симеонова и Рослан Василев ще показват хубостта и пристрастеността на тангото. Виртуозният цигулар Маестро Мичо Димитров ще ни накара да се пренесем в Миланската канара. Джаз-пианистът Мирослав Турийски ще ни потопи в света на джаз музиката. Чаровните медени гласове на обичания хор " Детска китка " с диригент Яна Делирадева ще изпълнят известни песни, както единствено те го могат!

Входът за събитието е с благотворителни предложения, които можете да намерите на адрес ул. " Ангел Букорещлиев " 18А или на място в Дома на културата, преди началото на събитието.

" Сградата на Пловдивско певческо сдружение " Ангел Букорещлиев " не е просто стоманено-каменна структура. Тя е домът на пристрастеността към изкуството, на дълбоката съгласуваност на музиката с нуждаещата се от просвета общественост, през тези далечни години на 19 век. Строена от сърцати хористи и родолюбиви пловдивчани тухла по тухла, само че с вграден в тях възрожденски дух и жар тя претърпява времето и опустошителните земетресенията, доказвайки своята устойчивост, като стожер на песента, в подножието на Сахат тепе.

От 1928 година до в този момент постройката претърпява без никакви поправки, като продължава да служи на хоровото изкуство.  Но в този момент се разкрива нова опция - да се реставрира и възобнови за бъдещите генерации. Всички средства, събрани от матинето, ще бъдат напълно ориентирани към реставрацията и реконструкцията на историческата постройка. Приятели на Пловдивско певческо сдружение " Ангел Букорещлиев " ни помогнаха в правенето на плана. Община Пловдив  ни поддържа, както за залата, по този начин и за нашите изяви. Присъединете се към нас на този музикален празник и подкрепете нашите чисти и благородни старания.

" Благотворителността е акт на сърцето, с който потвърждаваме, че общността може да сътвори промени. Това е късмет да бъдем част от опазването на културното завещание на Пловдив и да дадем своя принос за бъдещето на този дом на изкуството и общността. Сградата, зародена от сърцата и труда на хористи и обичащи жители, търпелива през времето, през днешния ден има потребност от нашата поддръжка “, допълват и хористите от най-стария всемирски хор в България, учреден на 4 март 1896 година, който през днешния ден написа 127-та година на своята история ", моли диригентът Илиян Тиганев. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР