Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо

...
Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка задържане под стража спрямо
Коментари Харесай

Обвиненият за вземане на подкуп служител на ДАНС остава в ареста

Пловдивският областен съд взе най-тежката мярка " задържане под стража " по отношение на служителят на ДАНС, упрекнат за взимане на рушвет.

Спрямо 49-годишния Б.Х. е повдигнато обвиняване за това, че от септември до ноември 2021 година на територията на област Пловдив в качеството си на чиновник на Териториална дирекция на ДАНС - Пловдив, е изискал и получил три пъти парични суми или общо 2250 лв., с цел да не извърши дейности по работа.

Съдът реши, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение, че Б. Х. е създател на закононарушението, за което му е повдигнато обвиняване. За това закононарушение Наказателният кодекс планува отнемане от независимост до шест години и санкция в размер до 5000 лв..

Според съда при мярка, друга от задържане под стража, липсва заплаха от укриване, само че е налице действителна заплаха да се извърши закононарушение. Високата социална заплаха на дееца се извлича от съответните му дейности и проявената упорита незаконна воля при многократното изнудване на потърпевшия при настояването на рушвет, с цел да не бъдат сигнализирани способените органи за твърдени нарушавания. Според съда в тази ситуация публичният интерес следва да вземе превес над персоналния и макар влошеното здравословно положение на обвинения и фамилната, и трудовата му ангажираност, единствената съответна мярка е задържане под стража.

Определението може да се апелира пред Апелативен съд - Пловдив.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР