Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 51-годишният Васко Колев, който

...
Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 51-годишният Васко Колев, който
Коментари Харесай

Оставиха в ареста убиеца от Първомай

Пловдивският Окръжен съд остави в ареста 51-годишният Васко Колев, който преди три дни умъртви собствен другар след пиянска кавга в Първомай. Жертвата - Димитър Митков е бил намушкан с нож в корема, а по -късно е умрял в болничното заведение поради кръвозагуба.

Костов и Митков били другари, във съдбовната нощ били с компания в дома на Васко. След няколко напитки двамата се скарали, Васил се нахвърлил върху Димитър, а той побягнал на открито. Домакинът го последвал, въоръжен с кухненски нож, настигнал го и го намушкал. Свидетел на кървавата сцена станал различен другар на Костов - Наим, който ги последвал, когато излязли от къщата. Той видял по какъв начин Васил се е надвесил над тялото на падналия Димитър, а до тях бил кървавия нож. Наим и Васко откарали ранения мъж в болничното заведение, само че раната се оказала смъртоносна.

Васил Колев признава виновността си, само че съобщи, че въпреки всичко се е опитал да помогне на приятеля си и по тази причина изиска да бъде освободен под домакински арест. Другият му претекст да изиска смяна на мярката бе, че имал малко бебе. Последва уточняващ въпрос от страна на съдията, след който стана ясно, че детето е внуче на Костов.

В последна сметка съдът остави обвиненият в ареста. Васко е осъждан 9 пъти за разнообразни закононарушения. За последното го чакат сред 10 и 20 години затвор.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР